Skip to content Skip to footer

Obiecte funerare

Mulți oameni aleg să așeze obiecte funerare pe mormintele celor dragi. Pietrele funerare sunt un mod de a marca un mormânt și vă permit să păstrați o amintire vie persoanei care a fost îngropată acolo.

Există multe întrebări legate de momentul cel mai potrivit când un obiect funerar poate fi ridicat pe un mormânt. La acestea vom încerca sa răspundem în acest articol, împreună cu alte întrebări conexe.

Cele mai frecvente obiecte funerare sunt reprezentate de pietre funerare, vaze și plăci memoriale. Unora le place, de asemenea, să folosească sculpturile în loc de piatră de mormânt tradițională. Cimitirele individuale vor avea propriile reguli cu privire la momentul în care un obiect funerar poate fi ridicat pe un mormânt. În majoritatea cazurilor, după înmormântare, mormântul va fi acoperit cu pământ și flori, iar coroanele vor fi așezate deasupra. Imediat după înmormântare, cele mai multe cimitire vă permit să ridicați un obiect funerar temporar, cum ar fi o cruce de lemn. Puteți să vă adresați imediat la administrația cimitirului pentru a ridica un obiect funerar, dar, de obicei, va dura câteva luni, deoarece este important ca terenul să aibă suficient timp pentru a se așeza. Cimitirele care folosesc fundații de beton vă vor permite să ridicați un obiect funerar mult mai rapid, însă perioada de timp diferă de la cimitir la cimitir datorită diferitelor tipuri de condiții ale solului. Deși este responsabilitatea autorității locale să păstreze cimitirul în siguranță, este responsabilitatea dumneavoastră, în calitate de proprietar, să întrețineți obiectul funerar. Este esențial să verificați periodic obiectul funerar pentru a vă asigura că acesta este într-o stare sigură. Personalul cimitirului are dreptul să efectueze inspecții de rutină ale mormintelor si obiectelor funerare. Dacă descoperă că monumentul dumneavoastra este deteriorat sau prezintă un pericol pentru siguranța celor care trec pe langa el, il vor putea reconditiona temporar si apoi vă vor informa în scris că trebuie să vi se repare mormântul pentru a fi sigur. Dacă nu reușiți să va reparati obiectul funerar, este posibil să nu vi se permită să ridicați un nou obiect funerar în viitor.

În cazul în care dețineți un cavou sau un obiect funerar mai scump și mai deosebit, puteți încerca să faceți o asigurare privată pentru acesta. Din păcate, cimitirele suferă uneori de acte de vandalism și multe obiecte funerare necesită reparații. Multe cimitire nu vor fi răspunzătoare pentru pagube, motiv pentru care este esențial să aveți asigurare pentru a vă putea repara obiectul funerar cat mai repede.

Leave a comment

Phone icon
WhatsApp icon