Skip to content Skip to footer

Șemineu din marmură pentru o casă călduroasă

Cu toții ne dorim un șemineu în livingul nostru spațios.

Datorită aspectului, eficienței și modului ușor de utilizare, cu toții ne dorim un șemineu în livingul nostru spațios. Dar când trebuie să alegem modelul, tipul de material folosit și să luăm în calcul toate aspectele implementării ideii, lucrurile se complică. Marmura este o piatră naturală care oferă o varietate de culori și modele unice, îngreunând și mai mult parcursul până la luarea deciziei.

Trebuie reținut și luat în considerare faptul că șemineul este parte din casa ta, deci trebuie să se potrivească în primul rând cu stilul arhitectural, iar apoi cu mobila și restul detaliilor pe care, la un moment dat, le vei schimba.

Există două variante de a avea un șemineu din marmură în casa ta. Dacă ai unul pe care doar vrei să îl refaci pentru un alt aspect, cu alte materiale, prețul este unul mult mai mic. Poți construi unul de la zero care presupune costuri ridicate, dar rezultatul este pe măsură, mai ales daca designul este ales cu grijă, de un profesionist. De asemenea, o alta soluție mult mai rezonabila ca preț și „deranj” deoarece nu presupune construirea coșului de fum, este șemineul electric. Îl poți îmbrăca cu plăci de marmură ca să ajungi la aspectul dorit. Construcția șemineului trebuie să se încadreze în anumite norme și standarde, să respecte caracteristicile de ordin tehnic, de aceea recomandăm contactarea specialiștilor în domeniu pentru realizarea lui. Citește aici articolul despre marmură și proprietățile acesteia. Locul unde poți amplasa un șemineu a evoluat de-a lungul timpului. Dacă înainte exista un singur loc de amplasare, adică sufrageria, acum poți pune oriunde șemineul, chiar și în dormitor. Un moment de lectură lângă șemineu ne surâde tuturor. O altă noutate este șemineul pe care îl vezi din două încăperi, cu geamuri pe ambele părți ale peretelui. Ai trei opțiuni de „alimentare” sau combustibil pentru care poți să optezi în funcție de nevoi: dacă nu îți este util și ușor de folosit șemineul pe lemne pentru că îți îngreunează munca și spațiul îți este redus, atunci optează pentru cel pe gaz. Iar dacă în general nu folosești încălzirea pe gaz, poți folosi șemineul pe curent de care am amintit mai sus. Stilul ales trebuie să fie în ton cu ceea ce ai construit deja și știi că nu modifici în viitorul apropiat. Dacă integrezi pe parcurs șemineul în locuință, va fi puțin mai greu de ales stilul, dacă proiectezi acum viitoarea casă, lucrurile se simplifică. Aspectul vine la pachet cu „gustul” fiecăruia, cu direcția pe care vrei să o abordezi. Dacă locuința este una modernă, cu arhitectura specifică și, de ce nu, mobilier minimalist, atunci șemineul va fi în ton. Un exemplu potrivit este șemineul dinmarmură albă care va fi punctul cheie din încăpere. Dacă optezi pentru o atmosfera rustică, vintage sau clasică poți alege o culoare rece, un gri, maro sau mai îndrazneț, marmura neagră. Poți, de asemenea, să combini cu elemente metalice pentru un aspect unic și de efect.

Urmărește blogul de-piatra.ro pentru mai multe articole despre pietre naturale, tipsuri pentru locuința ta sau sfaturi utile.

Leave a comment

Phone icon
WhatsApp icon