Skip to content Skip to footer
0 items - 0,00 lei 0

Cum poți să schimbi spațiul de locuit cu ajutorul travertinului

Travertinul este o piatră naturală elegantă care a fost folosită ca material de construcție de secole. Piatra poate fi găsită în multe culori diferite, variind de la gri la auriu. De la blaturi până la pardoseli, travertinul are multe utilizări. Piatra naturală poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior. Următorul articol este o analiză aprofundată a tot ceea ce va trebui să știți despre travertin înainte de cumpărare. Iată, mai jos, cele mai importante moduri de utilizareale travertinului.

1. Foaieruri și holuriTravertinul adaugă un plus de clasă acestora. Acest fapt vă poate ajuta să vă asigurați un atu foarte important, mai ales atunci când instalați travertin în birouri și alte spații comerciale; prima impresie contează mult.

2. Blaturi pentru baieTravertinul este o suprafață extrem de populară pentru această utilizare, fiind, adesea completată de alegerea chiuvetelor din travertin.

3. Învelișul căzii și placarea dușului. Utilizarea travertinului pentru corpurile de baie evocă aspectul clasic al spa-ului roman, popular, totodată, și în spa-urile moderne. Există ceva care îți oferă un sentiment de relaxarecând vezi plăci de travertin în locuri ca acesta. De asemenea, vei obține un efect wow, de bunăstare și măreție.

4. Principalele zone de locuitO utilizare mai puțin obișnuită a travertinului este pentru podeaua dintr-o cameră de zi. Dar, în regiunile mai calde, este materialul perfect pentru o podea, având un efect calmant și răcoritorpentru picioare, când pășești.

5. DormitoareLa fel ca în cazul de mai sus, pentru zonele cu climă mai caldă, o podea mai rece, în nopțile toride de vară este perfectă. Și să nu uităm de avantajele decorative subtile care se asociază cu instalarea plăcilor de travertin într-un dormitor, cu tonuri de rocă naturală, care par să ajute la obținerea uneistări derelaxare plăcută după zile pline.

6. BucătăriiReprezentând,adesea, centrul vieții de familie, o bucătărie confortabilă și cu roci naturale poate juca un rol important sau chiar crește valoarea proprietății. Travertinul poate oferi, în acest caz, sentimentul de permanență.

7. Curțile caselorCa și în cazul utilizărilor pentru foaieruri, primele impresii contează. Puteți folosi travertin pentru o curte decorată cu gust, perfectă și pentru petreceri în aer liber, obținând, de asemeneao primă impresie foarte plăcută.

8. Căile de acces/aleiPavelele din travertin adaugă acel ceva suplimentar unui spațiu exterior al proprietății dumneavoastră, un „ceva” la care nu mulți oameni sunt atenți, dar care joacă un rol important.

9. Curte interioarăPiatra naturală are un efect extraordinar când este folosite în curțile interioare, de inspirație spaniolă, cu arcade care oferă lărgime și perspectivă spațiului. Modelele subtile și culorile neutre sunt perfecte pentru contrastul cu mobilierul de curte. Travertinul este foarte potrivit pentru a pava bucătăriile de vară în aer liber și zonele de grătar.

10. Zona piscineiPerfect pentru aspectul imperial pe care l-ați obținut în zonele de baie din interior, travertinul este aplicabil și în exterior. Unele dintre acestea pot părea destul de standard, altele sunt specifice climatului. Cel mai bine este să vă consultați cu un vânzător specializat despre aspectele care trebuie luate în considerare în funcție de regiunea în care locuiți. Important este sa nu uitați că versatilitatea travertinului este incontestabilă.

Phone icon
WhatsApp icon