Skip to content Skip to footer

7 moduri în care poți folosi granitul

Care sunt avantajele utilizarii pietrei?

1. Piatra naturală este ecologică

Piatra naturală ca material de construcție se găsește în natură într-o formă finisată care poate fi folosită ca atare. Nu este nevoie de energie pentru fabricarea sa efectivă. Energia este consumată numai pentru exploatare și prelucrare, în comparație cu alte materiale de construcție care au nevoie de multă energie pentru producere. Nimic nu se pierde în ciclul complet de extragere din carieră, prelucrare și utilizare.

2. Piatra naturală asigură sănătatea mediului înconjurător

Ca material de construcție, piatra naturală nu conține poluanți care dăunează sănătății. Piatra naturală poate fi utilizată în condiții de siguranță în zonele alimentare. Este neinflamabilă și, de asemenea, un material de construcție din clasa A. Piatra naturală nu eliberează substanțe periculoase pentru sănătate în caz de incendiu.

3. Piatra naturală este variată

Niciun alt material de construcție nu are atât de multe culori și structuri diferite ca piatra naturală. Diferitele procese de finisare a suprafeței fac modele nelimitate ca aspect. Prin urmare, dezvoltatorii și arhitecții au un spectru larg de alegere, care permite adaptarea la orice aspect sau ambianță dorită. Pietrele naturale sunt adesea alese pentru calitățile lor vizuale și tehnice bune. Piatra naturală este disponibila într-o varietate de culori, structuri și texturi diferite. Citește aici idei despre cum poate fi folosită piatra naturală în casa ta!

4. Extragere la cote mari

Pietrele naturale sunt extrase din blocuri mari și tăiate în dimensiunea dorită de fabricanți. Dimensiunea plăcilor din piatră naturală este limitată numai de dimensiunile blocurilor brute și nu de dimensiunile specificate de producție. Dimensiunile pot fi adaptate individual pentru a satisface cerințele cumparătorilor.

5. Piatra naturală este durabilăÎn timp ce multe materiale de construcție devin inestetice pe parcursul mai multor ani, piatra naturală păstrează același aspect de-a lungul timpului, nu își pierde din frumusețea inițială. Multe pietre naturale sunt ca un vin bun, își ating eleganța deplină cu anii. Suprafețele de granit sau pietre similare nu prezintă nici un semn de uzură chiar și după decenii de utilizare.

6. Curățare ușoarăPiatra naturală poate fi de asemenea curățată ușor și ieftin. Chiar și pardoselile vechi de secole pot fi măcinate, lustruite și restaurate la starea lor naturală. Durata de viață a pietrei naturale este extrem de lungă. Cu o construcție potrivită și meșteri în domeniu, clădirile din piatră naturală au fost cunoscute pentru supraviețuirea și lupta împotriva timpului și omului.

7. Raportat la calitatea pietrei, prețul este avantajos

Costurile mai ridicate ale investițiilor sunt compensate de costurile scăzute de întreținere pe termen lung și de durata lungă de viață.

8. Piatra naturală este un bun izolator termicPiatra naturală are o conductivitate termică foarte bună și o capacitate mare de stocare a căldurii. Piatra naturală ca material folosit pentru fațadă absoarbe căldura radiată de soare și previne încălzirea nedorita a clădirii.

9. Piatra naturală nu se demodează niciodată

De zeci de ani se folosește în construcție, iar monumentele istorice sunt de o frumusețe extraordinară. Casa ta va rămâne la fel de estetică după ani și ani, in combinație cu oricare alt material.

Phone icon
WhatsApp icon