Skip to content Skip to footer

Piatra naturală în bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai greu de finisat încăperi din casă. Este complexă, cu multe detalii de pus la punct, cu multe variante și idei: să fie open space sau doar bucătărie? Să fie cu blat sau cu insulă? Aspect rustic sau modern? Întrebări care te adâncesc și mai mult în problemă.

Fiecare bucătărie este personalizată în funcție de spațiul pe care ești condiționat să îl rezervi pentru zona unde petreci cel mai mult timp, gătind pentru oamenii dragi, savurând masa sau locul unde descoperi arome noi.Piatra naturalăeste întotdeauna o idee bună pentru finisajul bucătăriei proiectată cu atâta atenție în imaginația noastră, pentru a da o notă de rafinament și bun gust. Avantajul acestui material este că poate fi folosit în orice design, fie că este vorba de o amenajare vintage, rustică sau, de ce nu, un desing minimalist, modern.

Dacă optezi pentru bucătărie open space, poți decora barul cupiatră naturală, recomandate sunt granitul, travertinul, marmură pentru rezistența lor, durabilitatea fiind principala calitate. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji în privința agenților chimici din diverse soluții de curățare sau zgârieturi, piatra naturală are o rezistență deosebită împotriva acestor factori.

Daca optezi pentru clasicul blat din piatră naturală, nu uita să iei în calcul greutatea plăcilor și câtă greutate poate susține corpul mobilei.

Un alt avantaj în folosirea materialelor din piatră naturală este contrastul pe care îl oferă în raport cu mobilierul de bucătărie. Lemnul, în combinație cu piatra naturală, pe lângă eleganță și un aspect fin, pentru gusturi alese, garantează rezistență în timp. În cazul pietrelor naturale poroase, se folosesc soluții profesionale pentru a fi protejate de umezeală și alți factori.

Pe lângă barul din bucătărie sau insula făcute din piatră naturală, un alt obiect este chiuveta. Creativitatea își poate lăsa amprenta, iar chiuveta poate lua diverse forme, de la rotund, oval la pătrat sau oricare altă formă din imaginația ta. Se pot realiza dintravertin,granitsaumarmură, materiale impermeabile, cu un design unic și într-o paletă largă de culori și modele. Poți opta pentru peretele din spatele chiuvetei să folosești piatră naturală care, în combinație cu inoxul și mobilierul din lemn, are ca rezultat aspectul dorit. Citește și articolul despre amenajarea băii cu piatră naturală.

Dacă bucătăria include și livingul unde aveți în plan să folosiți scări care urcă la primul etaj, este locul potrivit unde puteți integra piatra naturală.Scările din granitvor fi piesa unică și cu impact vizual încă de la primul pas. Rămânem la aceeași zonă de bucătărie open space și propunem un șemineu din marmură pentru living. Eleganță, confort și căldură în zilele de iarnă.Produsele din piatră naturalăprecum marmura, granitul sau travertinul ies în evidență într-o bucătărie modernă, fie că vorbim de o vază, ghiveci, lampă sau alte obiecte de decor.

Comandă orice tip de piatră naturală din magazinul nostru online www.de-piatra.ro si urmărește în continuare blogul pentru a afla noutățile în domeniu.

Leave a comment

Phone icon
WhatsApp icon