Skip to content Skip to footer

Alege o piatră naturală dură, granitul

Cea mai abundentă rocă de subsol, granitul este o piatră naturală dură, care cuprinde o gamă largă de culori și modele pe care natura i-a înzestrat-o. Deoarece granitul este rezultatul proceselor naturale, fiecare placă este unică, cu modele diferite. Diversitatea este dată de locul de extracție, de zona geografică, de climă, de factorii care au contribuit la sedimentarea granitului. În ansamblu, granitul are o permeabilitate scăzută, dar dacă sunt prezente discontinuitati în structura placilor de granit, ele permit trecerea substanțelor lichide. Deoarece granitul se formează din particule mici și mari, acestea se unesc fără a lăsa goluri de aer si astfel, rezultă o piatră densă, cu o greutate pe măsură. Ce au în comun podurile romane, piramidele și catedralele? Granitul, desigur! Multe clădiri vechi și istorice sunt construite din granit pentru a crea un nucleu de putere în centrele lor. Pe scara Mohs, cea mai dură piatră naturală este diamantul cotat pe poziția 10, iar ca orientare, granitul se afla pe locul 7-8. Din cele mai vechi timpuri, zeilor li se făceau monumentele funerare din granit, simbolizând putere, dar si rezistență în vremuri grele. Mulți își imaginează granitul ca fiind o rocă neagră sau gri, dar acesta vine în diverse culori, de la alb-gri la nuanțe de roz, granit roșu sau chiar granit multicolor. Produsele din granit sunt alegerea perfectă pentru un design de interior mereu în tendințe.

Granitul pentru podele/ pavaj

Plăcile de pavaj din granitsunt ideale pentru utilizarea lor în exterior deoarece sunt foarte rezistente la intemperii și la totalitatea acțiunilor provocate de om. Granitul lustruit este o piatră naturală uimitoare, folosit adesea alături de marmură în podelele din piatră. În timp ce marmura are vene și un aspect dinamic, granitul are de obicei un model mai subtil, făcând ca cele două pietre să se completeze perfect.

Granitul pentru scări interioare

Este recomandată placarea cu granit a scărilor, în special acolo unde este trafic și sunt folosite zilnic de sute de oameni. Un material potrivit și pentru scările spirală din casa ta, integrarea granitului are ca rezultat o balanță potrivită între estetică și rezistență.

Granitul în baie

Tehnologia modernă permite acum tăierea plăcilor de granit în fâșii subțiri, perfecte pentru a acoperi orice zonă. Este un material potrivit pentru placare unui perete în baie sau chiar o cabină de duș deschisă, cu pereți din granit. Blaturile din granitsunt, de asemenea, cunoscute pentru baie, dar și chiuveta în semilună este la fel de modernă, cu aspect minimalist. Granitul este impermeabil și rezistent la pete, astfel încât, cu ușurință, rezistă împotriva umezelii și murdăriei.

Granitul în bucătărie

Un blat din granit? O insulă din granit? Un perete întreg din granit pentru bucătăria ta modernă? Modalitățile de utilizare ale granitului sunt acum nelimitate, fiind opiatră naturalăcare rezistă în timp tuturor factorilor externi precum căldura, lumina, umiditatea, agenții chimici.

Granitul pentru exteriorul casei tale

Folosirea plăcilor mari de granit păstrează frumusețea lăsată de natură, de aceea este ideală folosirea pentru exterior, placarea unor porțiuni întregi sauborduri din granit. De asemenea, piatra cubică din granit, fiind printre primele forme de prelucrare a pietrei naturale, este folosită din cele mai vechi timpuri pentru diverse întrebuințări. Granitul este ușor de intreținut și greu de deteriorat, un echilibru perfect pentru locuința ta.

Phone icon
WhatsApp icon