Skip to content Skip to footer

Travertinul, o piatră naturală pentru casa ta de vis!

Trăim într-o lume în care există o gamă largă de materiale atunci când vine vorba de decorul casei, fie că este vorba de podele, placări pentru pereți, zone interioare sau exterioare. Aceste materiale sunt în tendințe în ceea ce privește decorul casei și concurează zilnic între ele.

Travertinul este un material căutat, folosit în decorul casei. Travertinul este o rocă sedimentară de tip calcaros care se formează la gurile de vărsare ale izvoarelor termale. Are în componență calcar, iar acest lucru face ca travertinul să prezinte o suprafață ușor de lustruit și tăiat. Este folosit ca material pentru pardoseli și este disponibil sub formă de plăci solide. Este o piatră naturală disponibilă într-o varietate de nuanțe pământești, precum tonuri de maro, rugină și nuanțe de bej. Ca și celelalte pietre naturale, are cerințe specifice și nu este potrivită pentru toate zonele de interior și exterior.Vezi plăcile de travertinîn showroom-ul nostru din București sau în magazinul nostru online.

O podea din travertin instalată poate adăuga un amestec unic de frumusețe oricărui spațiu. Este unul dintre puținele tipuri de pardoseală care se poate monta și rezistă bine atât pentru interioare, cât și pentru exterioare. Este un material extrem de rezistent, de aceea oamenii optează pentru durabilitatea lui.

Travertinul este una dintre cele mai des utilizate pietre naturale în arhitectura modernă. Se utilizează pe suprafețe care trebuie placate, cum ar fi pardoseala, dar și pentru pavarea teraselor, căilor de acces în grădină. Una dintre caracteristicile principale ale travertinului este porozitatea sa. Suprafața travertinului îi conferă o textură unică, naturală și ideală. Însă porozitatea sa reprezintă, de asemenea, probleme de păstrare care se depășesc dacă este întreținută cu atenție si produse speciale de curățare. Este necesară sigilarea pentru a fi protejat de pete și zgârieturi. În general, indiferent că aveți un blat din granit, marmură, travertin sau alte pietre naturale, evitați tăierea diferitelor lucruri direct pe blat, utilizați un suport.

Comandă produse de întreținere pentru pietre naturale, precum marmura, granitul, travertinul –de-piatra.ro Există multe tipuri de finisaj pentru travertin, disponibile în funcție de textura acestuia. În starea sa naturală, travertinul are textură brută. Dar, lustruirea îi schimbă natura, creând un strat subțire care evidențiază un aspect mai bogat.

O podea de travertin lustruită are un finisaj lucios, care reflectă lumina din cameră mai mult decât travertinul în starea lui naturală. Pentru a avea luciul mult-dorit, travertinul trebuie șlefuit. Chiar dacă anii trec, plăcile de travertin nu prezintă zgârieturi sau fisuri dacă se utilizează cu puțină atenție. Optați pentru materiale durabile, raportul calitate-preț-durabilitate trebuie să fie unul bun. Pentru sugestii și informații utile legate de pietre naturale, vă așteaptă echipa Leona Marmură Granit în showroom-ul de-piatră.

Travertinul este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție existente, iar prezența sa într-o instalație de pardoseală adaugă un strop de istorie, un design vintage sau în combinație cu obiecte din lemn, unul clasic. Acest material are potențialul de a rezista zeci de ani, dacă este păstrat, întreținut și îngrijit periodic.

Phone icon
WhatsApp icon