Skip to content Skip to footer

Amenajarea grădinii cu piatră naturală

Te gandești cum poți amenaja spațiul din jurul casei într-un mod diferit?

Pietrele naturale pot fi potrivite în orice grădină. Natura oferă omului pietre mari, roci mari, pietre naturale, roci de lavă, roci de râu, piatră naturală precum granit, travertin, marmura, calcar etc. Orice gradinar/ constructor/ arhitect poate recunoaște că o grădină are aspectul plăcut, mereu în tendințe atunci când este folosită piatra naturală în nenumăratele ei forme, culori, texturi.

Cum poți folosi piatra naturală în grădina ta? În zeci de moduri și variante, toate fiind originale și de efect. Terase exterioare– pentru că piatra naturală are o rezistență deosebită împotriva fenomenelor naturale, ciclul îngheț-dezgheț, lucru care o recomandă pentru amenajările exterioare. Dintre toate tipurile, piatra naturală cea mai des folosită este granitul, recunoscută pentru durabilitatea și totodată rezultatul final pe placul celor mai sofisticate gusturi. Un sigur aspect trebuie precizat la trepte, finisajul trebuie să fie unul care nu perimite alunecarea. Pavarea aleilor cu piatra naturala– un lucru obișnuit, dar când aspectul final trebuie să fie pe aceeași lungime de undă cu restul gradinii, pietrele naturale din care se va realiza lucrarea trebuie alese cu grijă. De avut în vedere cât de des se folosește aleea pentru a alege tipul de piatră. Pentru a nu se acumula apă sub pietrele de pe alee, trebuie făcută panta de scurgere, oricât de rezistente ar fi pietrele naturale nu este indicată permiterea acumularii de apă. Citeste aici articolul despre placarea fatadei cu piatra naturala!

Obiecte decorative– câte opere de artă sculptate în piatră naturală există pe lumea asta? Istoria și timpul sunt de partea obiectelor din piatră, deci investiția pentru grădină/ curtea ta este bine justificată. Decor si detalii din piatră pentru bănci, blat din marmură pentru masa de pe terasă, corpuri de iluminat sau orice altă idee indrăzneață se poate realiza din piatra naturală.Piscină– lucrările pentru piscină, realizate din piatră naturală trebuie făcute de un specialist pentru a folosi materialele potrivite, contra alunecării, rezistente la apă si totodată cu aspectul dorit de proprietar.

Fântană arteziană– un element principal poate fi o fântână, un iaz în grădina ta. Realizarea lor din bucăți depiatră naturalăpoate oferi un stil rustic, modern sau clasic casei tale.

Vatră/ grătar – acum nu trebuie să mai ascunzi zona în care faci mâncare vara, în aer liber, precum vatra sau grătarul. Aspectul lor este bifat după folosirea pietrei naturale.

Gardulețe de piatra– fie că vrei să delimitezi o zonă sau pur și simplu de decor pentru zona „pietonală” din curte, poți opta pentru un gard cu o inalțime mică realizat din piatră naturlă.Pietrele sunt atât de versatile încât pot crea un aspect unic și elegant chiar și în grădina ta.

Piatra decorativă- cunoscută și sub denumirea de pietriș sau piatră – poate îndeplini o serie de roluri diferite în grădina dvs. În funcție de cerințele clientului, recomandăm diferite tipuri de piatră decorativă pentru grădina.Urmareste blogul de-piatra pentru mai multe articole utile!

Phone icon
WhatsApp icon