Skip to content Skip to footer

Cum să verifici calitatea granitului

Granitul este una dintre cele mai vechi și mai rezistente pietre naturale. Folosirea granitului este o modalitate foarte potrivită de a decora locuința, o mulțime de idei creative se pot materializa cu ajutorul plăcilor de granit.

Plăcile de granit sunt de o durabilitate rară, piatră naturală formată din cristalizarea lentă a magmei existentă în pământ la diverse adâncimi. Plăcile de granit sunt compuse în principal din cuarț și fildes care includ cantități mici de alte minerale. Plăcile de granit sunt folosite pentru pardoseli, scări, blaturi, pereti întregi, pervaz pentru fereastră, șemineu, decorul băilor.

Calitatea granitului diferă de obicei semnificativ de la un loc la altul, în funcție de zona de extracție. Uneori chiar dacă este extras din același loc, există o mică diferență între plăci în ceea ce privește compozitia datorita factorilor externi. Astfel că, atunci când te hotărăști să folosești granitul în locuință, trebuie să faci o alegere bună la achiziționare.

1. Dimensiunea plăcilor de granit trebuie să fie pătrată, dreptunghiulară sau în funcție de nevoile consumatorilor. Trebuie transmisă cu exactitate dimensiunea, iar cel care se ocupă de tăiere va iniția acest proces cu multă atenție.

2. Ar trebui să aibă textură cristalină, omogenă și placile să fie uniforme în grosime.

3. Ar trebui să fie dur, solid și dens. Duritatea trebuie verificată prin apăsarea pietrei cu un obiect dur, dacă bucăți de piatră se vor desprinde din placă, trebuie respinsă.Comandă plăci de granitonlinesau din depozitul de-piatră!

4. Trebuie să sune clar când este lovită, dacă este imitație poate avea goluri în interior.

5. Ar trebui verificată calitatea de lustruire și tăiere, plăcile de granit trebuie să aibă o față lustruită corespunzător, iar marginile trebuie să fie drepte, cu unghi drept, lucru realizat cu ajutorul mașinii de tăiat.

6. Stratul superior trebuie să fie uniform și drept și nu trebuie să aibă fisuri, margini rupte, găuri și cavități. Colțul trebuie să fie ascuțit și drept.

7. Culoarea trebuie verificată prin frecarea cu o cârpă înmuiată în kerosen sau benzină, în cazul în care se sterge, înseamnă că a fost folosită culoare artificială.

9. Granitul, mai ales mai ales dacă este folosit în bucătărie pentru blat, trebuie impermeabilizat obligatoriu, folosind produsele noastre de intretinere.

În showroom-ul de-piatra, echipa Leona Marmura Granit îți oferă cele mai bune soluții pentru alegerile perfecte în locuinta ta. Oferim suportul de care ai nevoie, împărtășim idei și informații legate de produsele noastre.

Phone icon
WhatsApp icon