Skip to content Skip to footer

Curățarea blaturilor din marmură cu bicarbonat

Cum se curata marmura si care sunt avantajele curățării cu bicarbonat de sodiu

Ştim că iubiți blaturile superbe de marmură din bucătărie sau baie, care arată spectaculos și atrag privirile tuturor vizitatorilor. Dar curățarea lor necesită mai multă îngrijire decât alte suprafețe. Dacă ați ales marmura, înseamnă că bugetul vă permite cumpărarea unui produs pentru curățarea marmurei cu pH neutru, care reprezintă, în mod cert, o investiție excelentă pentru a curăța aceste blaturi frumoase în siguranță. Este important ca produsul respectiv să nu zgârie sau să lase urme. Marmura este vulnerabilă la acizi, la produse alcaline și la produsele de curățare abrazive. Pentru că ai investit mult în blaturile de marmură, un produs comercial de calitate, pentru curățare, sigur își merită cheltuielile suplimentare mici. Totuși, pentru curățarea suprafețelor mici, puteți folosi apă simplă și un burete sau o cârpă moale. Apa caldă este cea mai potrivită. Este clar că apa este cel mai puțin costisitor și mai puțin riscant produs de curățat pentru marmură și că puteți să curățați frecvent suprafețele de marmură cu ajutorul ei.

Bicarbonatul de sodiu este, la rândul sau recomandat ca un bun detergent de casă pentru blaturile de marmură. Puteți să-l utilizați fără grijă, însă este important să urmați procedura corectă pentru a-l utiliza în siguranță. Marmura este o piatră ce are in compozitie carbonat de calciu. Când o curățați, trebuie să aveți grijă să nu o zgâriați sau să o expuneți la acid (cum ar fi oțetul) sau la agenți alcalini puternici, cum ar fi amoniacul și detergenții. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, deci ar trebui utilizat cu precauție. Este, de asemenea, un abraziv ușor, deci trebuie să îl folosiți fără să frecați prea tare. Datorită acestor factori, ar trebui să nu îl utilizați zilnic. Folosirea lui frecventă ar putea să afecteze blatul de marmură. Nu lăsați niciodată bicarbonat de sodiu sau o soluție de bicarbonat de sodiu în contact cu marmura mai mult timp.

Dacă vreți să curățați marmura cu bicarbonat de sodiu, aveți nevoie de:

  • Praf de copt
  • Apă
  • Material moale

Atenție: Nu folosiți niciodată un burete abraziv sau o perie aspră pentru a curăța marmura.

Cum se curăță cu bicarbonat de sodiu

Presărați puțin bicarbonat de sodiu pe suprafața marmurei. Frecați ușor bicarbonatul de sodiu cu o cârpă moale și umedă, apoi clătiți cu apă și uscați cu un prosop moale. Este important să clătiți bine cu apă, pentru a neutraliza pH-ul și pentru a usca suprafața bine, astfel încât soluția să nu fie în contact cu suprafața de marmură mai mult decât este necesar. Bicarbonatul de sodiu este un abraziv ușor și un dezinfectant natural. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să îl utilizați ușor pe suprafețe de marmură. Chiar și un abraziv ușor este tot abraziv. Asigurați-vă că ștergeți toate urmele de bicarbonat de sodiu, astfel încât să nu fie lăsat în contact cu suprafețele dumneavoastră de marmură.

Avantajele curățării cu bicarbonat de sodiu:

  • Este un produs ieftin
  • Nu sunt folosite substanțe chimice dure
  • Este un dezinfectant eficient
  • Ajută la eliminarea eficientă a petelor
  • Este un dezodorizant eficient
  • Este mai puțin probabil să zgârie sau să șteargă strălucirea marmurei decât substanțele chimice mai dure, cum ar fi oțetul, amoniacul, lichidul de spălat vase sau detergenții.
Phone icon
WhatsApp icon