Skip to content Skip to footer

Tratament anti alunecare Safe Marble, 1l, Faber, pe baza de apa pentru marmura, travertin, calcar

140,37 lei (167,04 lei TVA inclus)/buc.

Tratament anti-alunecare pentru piatră naturală.

 

-
+
SKU: 6915 Categorie: Product ID: 21999

Descriere

SAFE MARBLE este un tratament pe baza de apa conceput si dezvoltat special pentru a creste aderenta suprafetei pe pardoseli pe baza de marmura, travertin, calcar si var, eliminand problemele legate de suprafetele lor alunecoase. SAFE MARBLE este un produs unic care rezolva problemele alunecarii pe materiale pe baza de var, care, avand in vedere natura lor, sunt de obicei dificil de tratat.

SAFE MARBLE actioneaza direct pe suprafata materialului pe care este aplicat, creand micro-eroziuni care sunt invizibile cu ochiul liber si care stimuleaza scurgerea apei pentru a creste aderenta la suprafata si, prin urmare, pentru a reduce alunecarea in conditii umede, fie cu daca purtati incaltaminte sau in picioarele goale. SAFE MARBLE lasa, de asemenea, suprafata tratata cu bune proprietati hidrofuge; este usor de aplicat si atunci cand se respecta instructiunile si intervalul de timp prevazute pentru utilizarea corecta, SAFE MARBLE nu va modifica culoarea materialului tratat.
CARACTERISTICI SI BENEFICII
– Produs pe baza de apa
– Lasa suprafata cu caracteristici excelente antiderapante
– Aplicare rapida si usoara
– Actiune chimica directa pe suprafata materialului
– Nu va crea film si nu lasa reziduuri
– Tratament extrem de durabil
UTILIZARI
Acest produs poate fi folosit pe suprafete atat din interior cat si din exterior.
Adecvat pentru a fi folosit pe: aglomerate de marmura-ciment, aglomerate de marmura-rasina, calcar, travertin si piatra pe baza de var in general.
 
PASI DE APLICARE
Pregatirea si curatarea suprafetei
1. Curatati cu atentie suprafata, asigurandu-va ca indepartati orice urma de praf sau murdarie.
2. Nu aplicati niciodata SAFE MARBLE pe suprafete ude sau umede. Produsul trebuie aplicat pe suprafete cat mai uscate posibil.
3. Aplicati SAFE MARBLE in perioadele cele mai racoroase ale zilei.
4. Nu tratati cu SAFE MARBLE daca pardoseala este expusa direct la razele solare.
5. Aplicati SAFE MARBLE pe suprafete cu o temperatura intre +5 si +40°C
6. Orice suprafata adiacenta care nu este tratata cu produsul trebuie protejata.
7. Indepartati toate tratamentele preexistente – de exemplu, ceara, rasina etc. etc. – de pe suprafata de tratat. Pentru a beneficia la maximum de acest tratament, este important ca SAFE MARBLE sa intre in contact direct cu suprafata materialului care va deveni antiderapant.
Aplicare
Avand in vedere marea varietate de materiale care pot necesita un tratament antiderapant si care sunt toate diferite in ceea ce priveste compozitia, rezistenta si duritatea suprafetei, pentru a obtine rezultate maxime in ceea ce priveste calitatea antiderapanta, fara a modifica aspectul original al materialului, este necesar sa se efectueze un test preliminar pentru a identifica cel mai bun timp de contact posibil intre suprafata si SAFE MARBLE. Testul se efectueaza inainte de a aplica tratamentul pe intreaga suprafata, pe o bucata de material care nu a fost asezata sau care se afla intr-o zona ascunsa.
In general, intervalele de timp optime pot fi rezumate dupa cum urmeaza:
– Calcar, marmura moale si suprafete moi pe baza de var: lasati timp de 10-20 minute
– Suprafete dure, compacte pe baza de var: 15-30 minute.
Daca, dupa 30 de minute de contact, rezultatul nu este satisfacator, va recomandam sa continuati pana la atingerea nivelului dorit, aplicand la intervale de 10 minute.
Aceste perioade se bazeaza pe cel mai extins nivel de experienta tehnica si operationala; cu toate acestea, ele sunt pur orientative si trebuie utilizate doar ca timp de referinta atunci cand se efectueaza testul preliminar.
Calitatea antiderapanta obtinuta in timpul testului preliminar trebuie evaluata dupa o clatire aprofundata cu multa apa la sfarsitul aplicarii produsului, pentru a impiedica reziduurile sa dea o idee incorecta a rezultatului.
Evaluarea rezultatelor trebuie sa urmeze aceste indicatii simple, dar esentiale:
– Evaluati zona de testare in conditii de podea umeda
– Evaluati manual suprafata podelei cu varfurile degetelor, apasand ferm pentru a simula greutatea unei persoane care merge.
– Comparati zona tratata cu cea netratata pentru a va face o idee buna cu privire la diferitele grade de aderenta generate.
8. Produsul este destinat utilizarii fara diluare. Aplicati un strat uniform si abundent de produs cu instrumentul preferat, asigurandu-va ca creati un strat uniform pentru a acoperi intreaga suprafata care este tratata
9. Lasati produsul pentru perioada de timp identificata in testul preliminar. In acest interval de timp, este important ca suprafata podelei sa fie umezita uniform si acoperita cu un strat de produs. Prin urmare, in functie de necesitati, redistribuiti SAFE MARBLE, aplicand o cantitate suplimentara. Prezenta zonelor neacoperite de produs in timpul tratamentului poate provoca un aspect final sau o suprafata neuniforma antiderapanta.
10. Dupa perioada de timp identificata in test, indepartati excesul, eventual folosind un aspirator pentru lichide si apoi clatiti imediat dupa cu multa apa curata.
Indepartarea reziduurilor si clatirea cu apa curata este o operatiune care trebuie efectuata cu grija, avand in vedere timpul efectiv de contact dintre produs si suprafata. Prin urmare, incepeti sa indepartati produsul in punctul in care a inceput aplicarea SAFE MARBLE, avand grija sa-l indepartati din zona tratata in aceeasi perioada de timp care a fost necesara pentru aplicarea sa. Acest lucru va permite produsului sa actioneze pentru aceeasi perioada de timp pe intreaga suprafata.
Pentru a facilita intreaga etapa de aplicare a tratamentului, este recomandabil sa procedati pe zone individuale atunci cand suprafata totala de tratat este foarte mare. Zonele trebuie impartite in functie de timpul de contact stabilit. Timpii scurti de contact vor necesita tratarea unor zone mici. In cazul timpilor de contact mai lungi, suprafata poate fi impartita in zone mai mari.
Timp de uscare
Suprafetele tratate cu SAFE MARBLE sunt uscate odata ce apa utilizata pentru clatire s-a uscat.
Deschiderea pentru traficul de podea
Suprafetele tratate cu SAFE MARBLE pot fi deschise pentru trafic pe podea dupa ce produsul a fost complet indepartat.
CURATAREA COMPLEMENTARA SI PRODUSE DE INTRETINERE
– Pentru curatarea de rutina a unei suprafete tratate cu SAFE MARBLE recomandam: NEUGEL sau ALGAFLOOR
– Pentru curatarea extraordinara si pentru indepartarea preliminara a cerii pentru o suprafata tratata cu SAFE MARBLE, recomandam: FABER 30
– Pentru protectia impotriva petelor a unei suprafete tratate cu SAFE MARBLE va recomandam: PROTW LUX LO
INSTRUCTIUNI SI ORIENTARI
– Produsul trebuie aplicat nediluat.
– Nu aplicati niciodata produsul pe o suprafata uda/ umeda.
– Nu aplicati niciodata produsul pe suprafete supraincalzite.
– Nu aplicati niciodata produsul pe suprafete expuse la actiunea directa a razelor solare.
– Aplicati produsul pe suprafete avand o temperatura cuprinsa intre +5 si +40°C.
– Cand aplicati pe suprafete recent asezate sau chituite, asteptati ca adezivul sau chitul sa prinda complet.
– Inainte de a aplica produsul pe intreaga suprafata, este recomandabil sa testati pe o zona mica, neexpusa sau pe o piesa neutilizata pentru a verifica daca este adecvat pentru utilizare.
– Tratamentul cu SAFE MARBLE va duce la o usoara reducere a luciului suprafetei, care va depinde de timpul de contact intre produs si suprafata.
CURATAREA ECHIPAMENTULUI
La sfarsitul aplicarii, echipamentul utilizat poate fi spalat cu apa.
SIGURANTA
Cand aplicati produsul, utilizati intotdeauna echipamente de protectie individuala adecvate si urmati cu atentie instructiunile din fisa cu datele de siguranta a produsului.
pH: 4,0 ± 0,6
Gravitatie specifica la 20°C 1000 ± 15 g/l
DEPOZITARE
Pastrati recipientul bine inchis si depozitati-l intr-un loc racoros si uscat.
Caracteristici
Tip solutie Lichid
Tip suprafata Marmura|Travertin
Culoare Transparent / Amber
Utilizare Exterior|Interior
Tip produs Solutie anti-alunecare
Tip aplicare Aplicator din lana|Perie|Pulverizare|Rola
Greutate 1 Kg
Cantitate 1 kg
Utilizat pentru Pardoseli|Scari

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tratament anti alunecare Safe Marble, 1l, Faber, pe baza de apa pentru marmura, travertin, calcar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Phone icon
WhatsApp icon