Skip to content Skip to footer

Solutie pe baza de apa pentru indepartarea ruginii No Rug, 1kg, Faber, pentru granit, piatra naturala si materiale rezistente la acizi

83,66 lei (99,56 lei TVA inclus)

Solutie pentru indepartarea ruginii NoRug pentru piatra naturala

-
+
SKU: 6934 Categorie: Product ID: 22022

Descriere

NO RUG este un agent de indepartare a petelor pe baza de apa, special conceput pentru indepartarea petelor de rugina de pe suprafete rezistente la acid. Produsul este de asemenea eficient pe eflorescenta salina si pete intunecate de la oxidare.
NO RUG are o formulare speciala care ii permite sa patrunda adanc chiar si in cele mai compacte suprafete, cum ar fi finisaje periate sau lustruite. Odata ajuns acolo, elimina chiar rugina din grosimea materialului.
Odata aplicat peste pata care urmeaza sa fie indepartata, produsul functioneaza singur fara a mai fi nevoie de alte procese, pana la indepartarea completa a petei. NO RUG se aplica rapid si usor, iar utilizarea sa nu va modifica aspectul original al suprafetei.
CARACTERISTICI SI BENEFICII
– Produs pe baza de apa
– Putere excelenta de indepartare a petelor
– Aplicare rapida si usoara
– Nu strica suprafetele tratate
– Penetreaza adanc, indepartand rugina prezenta in adancimea materialului
UTILIZARI
Acest produs poate fi folosit atat pe suprafetele din interior cat si pe cele situate la exterior.
Potrivit spre a fi utilizat pe: Aglomerat de marmura-cuart, ardezie, gresie, bazaltina – Piatra de lava, bazalt topit, ceramica glazurata, clincher, cotto, granit, gresie portelanata suprapusa, Gresie portelanata lustruita, Gresie portelanata naturala, gresie portelanata texturata, caramida expusa, piatra reconstituita (piatra ecologica), porfir, cuartit, teracota, tuf
ACOPERIRE
N.A.
ECHIPAMENT DE APLICARE
Perie, Spatula, Aplicare directa pe pata, Slefuitor de podea
PASI DE APLICARE
Pregatirea si curatarea suprafetei
1. Curatati cu atentie suprafata, asigurandu-va ca indepartati orice urma de praf sau murdarie.
2. Nu folositi niciodata NO RUG pe suprafete supraincalzite. Va recomandam sa aplicati produsul in perioadele cele mai racoroase ale zilei.
3. In cazul in care suprafata care trebuie tratata este acoperita cu un strat de suprafata anterior de ceara, procedati la indepartarea acesteia cu Double Stripping (Striping dublu)
Aplicare
NO RUG trebuie utilizat numai singur. Nu-l amestecati NICIODATA cu alte substante chimice, cu exceptia pudrei de ingrosare Faber Poultice.
4. Produsul este destinat utilizarii fara diluare. Se toarna produsul direct pe suprafata care urmeaza sa fie tratata. Folositi o perie, o spatula sau daca va este mai usor, turnati produsul direct pe suprafata, acoperind-o complet cu un strat gros de produs. Cand se utilizeaza pe suprafete deosebit de mari, cum ar fi atunci cand se indeparteaza eflorescenta si oxidarea intunecata de pe podele, produsul poate fi aplicat si lucrat cu o masina mecanica de polizat.
5. Lasati produsul sa actioneze la suprafata pana cand pata a fost complet extrasa. Timpul necesar va depinde de intensitatea petelor, de adancimea pana la care au patruns acestea, de persistenta lor si de perioada de timp de cand se afla acolo. Date fiind cele de mai sus, nu este posibil sa stabilim o perioada exacta de timp in care produsul indeparteaza petele. Prin urmare, va recomandam sa testati reactia produsului pentru a va face o idee despre timpul necesar pentru obtinerea unui rezultat satisfacator. In orice caz, urmatoarele informatii pot servi drept ghid orientativ:
– Pentru urmele de rugina de suprafata care sunt de culoare deschisa, in special pe materiale compacte, non-absorbante, timpul de indepartare este in general de la 30 pana la 60 de minute;
– Pentru urmele de rugina intunecate si adanci de sub suprafata, in special pe materiale poroase, absorbante, timpul de indepartare poate fi de la 1 la 4 ore;
– Pentru petele profunde, intunecate de rugina si oxidare care au patruns prin materiale deosebit de poroase si absorbante, timpul de indepartare poate varia de la 8 pana la 24 ore.
Pentru operatiile de indepartare a petelor care necesita o perioada mai lunga de timp, va recomandam sa acoperiti stratul de produs cu folie de plastic sau nailon. In mod similar, va recomandam sa aplicati un strat suficient de gros de produs pentru a evita sa adaugati mai mult produs in cazul in care acesta se usuca prea repede. Acest proces permite produsului sa reactioneze mai bine cu pata decat cu mediul inconjurator, sporind eficacitatea tratamentului. Cand acoperim produsul, este important ca dupa inlaturarea foliei, sa-l lasam expus timp de circa 30-60 de minute inainte de a-l indeparta si de a curata suprafata.
6. Dupa perioada de timp stabilita, procedati la indepartarea produsului si a reziduurilor acestuia, indiferent daca acestea sunt umede sau uscate. Pentru a indeparta NO RUG puteti utiliza hartie absorbanta sau carpe in cazul suprafetelor de mici dimensiuni, absorbind si indepartand reziduurile pana cand suprafata ramane complet curata. Stergeti suprafata cu o carpa usor umeda si asteptati sa se usuce bine inainte de a evalua rezultatele indepartarii petelor. In cazul suprafetelor de dimensiuni medii sau mari, indepartati toate reziduurile – umede sau uscate – cu o matura si carpe absorbante sau cu un mop umed, pana la eliminarea completa a excesului de material. Stergeti suprafata cu o carpa usor umeda si asteptati sa se usuce bine inainte de a evalua rezultatele indepartarii petelor.
Daca rezultatul final nu este total satisfacator, repetati procesul de aplicare a produsului asa cum este descris mai sus sau decideti asupra necesitatii de a slefui suprafata in prealabil.
Atunci cand lucrati pentru a indeparta pete de rugina mai complexe si mai adanci din piatra naturala, poate fi necesar sa treceti peste suprafata un aparat de polizat mecanic pentru a spori capacitatea sa de absorbtie a suprafetei si, prin urmare, patrunderea agentului de indepartare a petelor, pentru rezultate mai eficiente.
Adancimea de polizare va depinde de gradul de patrundere a petelor. Pentru petele foarte adanci, este posibil sa fie nevoie sa lucrati cu granulatie mai mica. Aceasta operatiune preliminara va duce la o extragere mai in profunzime si intr-o perioada de timp mult mai scurta.
Va recomandam intotdeauna ca, inainte de a utiliza agentul de indepartare a petelor pe suprafete mari, sa efectuati un test initial pentru a vedea daca este sau nu necesar sa utilizati in prealabil un polizor mecanic pe suprafata. Odata ce pata a fost indepartata, treceti pe suprafata pana cand aceasta capata stralucirea necesara.
Deschiderea pentru traficul de podea
7. Dupa ce ati clatit suprafata cu apa, asteptati ca podeaua sa se usuce complet inainte de a o deschide traficului pietonal.
 
CURATAREA COMPLEMENTARA SI PRODUSE DE INTRETINERE
– Pentru curatarea de rutina a unei suprafete tratate cu NO RUG va recomandam: NEUGEL sau ALGAFLOOR.
– Pentru curatarea extraordinara a unei suprafete tratate cu NO RUG va recomandam: FABER 30 sau DETERFUG, in functie cu tipul suprafetei de curatat.
– Dupa o operatie de indepartare a petelor folosind NO RUG, va recomandam sa utilizati un un tratament impotriva umezelii si / sau impotriva petelor care va fi selectat in functie de caracteristicile si utilizarea preconizata a suprafetei.
INSTRUCTIUNI SI ORIENTARI
– Nu aplicati produsul pe suprafete supraincalzite.
– Nu aplicati produsul daca exista un risc iminent de inghet sau in prezenta cetii.
– In timpul aplicarii produsului pe suprafata in cauza, acesta nu trebuie expus la actiunea directa a razelor solare.
– Aplicati produsul pe suprafete avand temperaturi cuprinse intre +5 si +40°C
– Cand il utilizati pe suprafete asezate recent sau chituite, asteptati pana la uscarea completa a chitului.
– Pentru a obtine un rezultat placut vizual, uniform, mai ales in cazul suprafetelor absorbante, va recomandam sa aplicati produsul de indepartare a petelor prin tratarea zonelor mai mari decat portiunile cu o singura pata, cum ar fi o placa sau o camera intreaga. Aceste zone pot fi stabilite in functie de marimea si raspandirea petei.
– Inainte de a aplica produsul pe intreaga suprafata, este recomandabil sa testati pe o zona mica, neexpusa sau pe o piesa neutilizata pentru a verifica daca este adecvat pentru utilizare.
CURATAREA ECHIPAMENTULUI
La sfarsitul aplicarii, echipamentul utilizat poate fi spalat cu apa.
SIGURANTA
Cand aplicati produsul, utilizati intotdeauna echipamente de protectie individuala adecvate si urmati cu atentie instructiunile din fisa cu date de siguranta a produsului.
INFORMATII FIZICE SI TEHNICE
Gravitatie specifica la 20°C 1043 ± 10 g/l
pH 1.5 ± 0.5
Flash Point (ASTM D 56) Neinflamabil
DEPOZITARE
Pastrati recipientul bine inchis si depozitati-l intr-un loc racoros si uscat.

Caracteristici

Tip solutie Lichid
Tip suprafata Ceramica|Granit
Culoare Transparent
Utilizare Exterior|Interior
Tip produs Detergent
Tip aplicare Perie|Spatula|Turnare
Cantitate 1 Kg
Greutate 1 Kg
Utilizat pentru Alei|Blaturi|Pardoseli|Perete|Scari
Caracteristici cheie Tratarea petelor de rugina

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Solutie pe baza de apa pentru indepartarea ruginii No Rug, 1kg, Faber, pentru granit, piatra naturala si materiale rezistente la acizi”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Phone icon
WhatsApp icon