Skip to content Skip to footer

Obiecte de marmură în casa ta

Utilizarea marmurei în arhitectură, artă și design există de multe mii de ani în culturile egiptene și mesopotamiene. Partenonul Atenei, Panteonul Romei, Taj Mahal-ul Agra, Arcul de marmură din Londra și capodopera lui Michelangelo „David” sunt doar câteva dintre exemplele istorice în care s-a folosit marmura. Marmura este un material clasic, elegant fără comparație, inimitabil și întotdeauna sinonim cu rafinament și stil. Marmura nu a ieșit niciodată din tendințele modei și astăzi este încă în creștere în ceea ce privește mobilierul: există mulți designeri care aleg acest material pentru compozițiile lor, datorită noilor tehnologii de prelucrare a pietrei care permit acum să recreeze orice formă și să amestece marmura cu alte materiale, crearea de combinații inovatoare și, în același timp, tradiționale. Marmura este un material pentru care marii designeri au investit timp în cunoașterea și în reinventarea lui, nu numai în obiectele uzuale, precum plăci, cruci de marmura, ci și obiecte neconvenționale. Astăzi, marmura este folosită și pentru obiecte în general. Mulți designeri contemporani adoră să combine materiale neconvenționale cu obiecte de zi cu zi: de exemplu, boluri de salată, obiectele pentru sare și piper, micile bijuterii din marmură care îmbogățesc și disting decorarea interioară a unui apartament. Combinată cu sticlă, plastic sau metal, marmura este versatilă pentru orice utilizare.

Una dintre tendințele care s-au consolidat în această perioadă este aceea de a folosi marmura pentru mobilierul de birou. Spațiul de lucru, la fel ca cel interior, arată și gustul și stilul celor care îl ocupă. Acesta este motivul pentru care folosirea marmurei pentru mobilarea, îmbogățirea sau decorarea casei sau a biroului nu este un aspect secundar. Însă tehnologia ne permite acum să experimentăm, de la vaze decorative pentru grădină realizate complet din marmură până la decorațiunile pentru acvarii, piscine. Tehnologiile noi și avansate au mărit numărul de modalități prin care designerii pot crea și aplica forme folosind marmura, crescând astfel productivitatea și accesibilitatea produselor pe bază de marmură.

Comandă marmură online de pe site-ul de-piatra.ro

Ca material, marmura este tactilă și puternică, cu emoție, cât și relevanță culturală. Are o calitate valoroasă și versatilă, găsindu-și locul în interioarele de lux, cele moderne, în combinație cu materiale naturale precum cupru, piele și lemn. În anii precedenți, s-au observat numeroase exemple de versatilitate din marmură în mobilier, iluminat, depozitare, accesorii, tacamuri, interioare și modă. Designerul britanic Lee Broom a folosit marmura solidă de Carrara în colecțiile sale contemporane de sticlă „On the Rock” și colecțiile de iluminat Nouveau Rebel. Robot City, o fabrică italiană a cărei misiune este să spună povești prin marmură, creează obiecte elaborate folosind metode artizanale calificate, combinate cu tehnologie digitală avansată: versiunea sa integrală din marmură a fotoliului Proust din 1978, al designerului Alessandro Mendini este o operă a artă. Aplicații false de marmură pot fi, de asemenea, găsite în tapet, lenjerie de pat, papetărie și linii de îmbrăcăminte.

Marmura este complementul perfect pentru alte materiale naturale, cum ar fi lemnul, pielea și oțelul. Odată cu schimbarea, ce-i drept lentă, a atitudinilor consumatorilor față de materiale, de a cumpăra produse de calitate, care să fie de lungă durată, ecologice și durabile, se speră că marmura va fi una dintre tendințele care scapă de ravagiile societății noastre aflate la îndemână.

Phone icon
WhatsApp icon