Skip to content Skip to footer

De ce trebuie să alegi granitul

Fiind o rocă de origine vulcanică, duritatea granitului nu este pusă la îndoială. Dacă diamantul este cel mai dur material, experții în domeniu situează granitul pe locul al doilea.

Se găsește în natură sub diverse culori (de la alb-gri, la albastru, roșu chiar și negru) și forme. Niciodată nu gasești două plăci de granit asemănătoare, fiecare este unică în culori.

De ce are o duritate atat de ridicată? Pentru că dacă privim piramidele din Giza, vedem că sunt făcute din granit, deci un exemplu peste care timpul a trecut, și-a tot trecut. Granitul, ca piatră naturală, este cea mai folosită datorită durității și rezistenței în timp. Fiecare placă de granit are istoria sa, dată în funcție de locul din care a fost extrasă, de condițiile naturale, climă etc. Are o densitate mare și totodată o suprafață care îl face „imun” la pătare.

Întrebuințare

În general, granitul se folosește pentru: blaturile din bucătărie sau baie, chiuvete de baie, dar si semineele pot fi placate cu granit. Glafturile din granit sunt la fel de întâlnite și recomandate de meșteri. Este întâlnit și în jurul casei, în exterior la pardoseli, terase sau chiar poduri. Într-o zonă opusă, această piatră naturală este folosită la monumentele și pietre funerare care rezistă în timp la schimbările climatice.

Ai vazut câte tipuri de granit avem? Paleta noastă conține peste 70 de modele, dintre care amintim: Granit Bengal Black, Granit Cristal Flower, Granit Maple Red, Granit Leopard White, Granit Ruby Red, Granit Black Rishabh, Granit Multicolor Red, Granit Yellow Sand .

Phone icon
WhatsApp icon