Skip to content Skip to footer

Adeziv UltraFlex 25 kg

80,62 lei (95,94 lei TVA inclus)

Placări ceramice

Adezivi gresie, faianță si piatră naturală

-
+
SKU: 6906 Categorie: Product ID: 22032

Descriere

Adeziv flexibil pentru gresie si faianta, armat cu fibre, rezistent la apa si inghet, sub forma de pulbere de culoare gri, pe baza de ciment, adaosuri, aditivi si agregate.

Clasificare conform SR EN 12004+A1:2012, clasa C2TES1.

 

Informații adiționale:

ULTRA-FLEX se utilizează pentru lipire in pat subtire, la interior si exterior, pereți si pardoseli, a placajelor ceramice cu format mare, placi din piatra naturala de culoare inchisa, pentru suprafețe suport absorbante și neabsorbante, pentru placarea suprafețelor expuse direct la umiditate (ex. terase circulabile, bai) se foloseste numai împreună cu produse de hidroizolație, HYDROFLEX (mortar elastic bicomponent). In spații comerciale, birouri, pardoseli incălzite, peste hidroizolații, peste placări ceramice existente. Se aplica pe suporturi minerale din beton, beton ușor, beton poros (BCA), tencuieli de ciment, șape de ciment, pardoseli incalzite.

Nu se aplica pe suport lemn, plastic, metal, humă, polistiren, hidrozolatii pe baza de bitum

Caracteristici:

Pregatirea suportului

Suportul trebuie să fie uniform, rezistent, curat, uscat, fără fisuri sau crăpături, aderent şi compact, lipsit de grăsimi, bitum, praf. Suporturile noi de beton trebuie sa fie cu o vechime de min. 3 luni, iar șapa pe bază de ciment, cu o vechime de cel puțin 28 zile. Suporturile absorbante se vor amorsa in prealabil.

Preparare şi aplicare

Conţinutul unui sac se toarna în cca. 6-8 litri apă curată, la temperatura obişnuită. Se amestecă cu un mixer electric (bormaşină prevăzută cu amestecător) pana la omogenizare. Se reamestecă după cca.10 minute pentru a obtine un mortar cu o lucrabilitate buna si proprietati tixotropice ridicate. Adezivul trebuie aplicat pe suprafața suport în strat de 2-10 mm cu ajutorul unei mistrii zimțate pentru a asigura o acoperire de min. 75% pe spatele plăcii, iar in cazul traficului intens, solicitari mecanice mari, la exterior si in zonele cu umiditate ridicata, cu adeziv in proprtie 100 %. La placarea pe suprafețe mari (≥ 35 m²) se vor prevedea rosturi de dilatație tratate cu materiale flexibile, de cca. 6mm.

Atentie: nu se aplica pasta pe o suprafata mai mare de 1m²; in cazul formatelor mari, aplicarea se va face in sistem “dubla aplicare”. Timpul deschis pentru lipire este de minim 30 de minute. Se întinde pe support, numai cantitatea de material care poate fi placată în timpul deschis pentru lipire. Timpul deschis de lipire poate fi redus în condiții de temperatură ridicată sau curenți de aer. Se recomandă apăsarea cu putere a plăcii pe suport și reglarea acesteia cu mișcări ușor laterale pentru a asigura un contact de 100% cu stratul suport prin adeziv. La temperaturi scazute, timpul de intarire se prelungeste.

• Nerespectarea instrucțiunilor de aplicare poate modifica aspectul, calitatea si randamentul acoperirii.

• Producătorul nu își asuma responsabilitatea in cazul in care nu sunt respectate instrucțiunile de pe eticheta.

Recomandări:

Pe durata aplicării suprafața trebuie protejată de razele puternice ale soarelui, precipitații, vânt puternic și îngheț. Respectarea indicaților producatorului, duc la atingerea performanței produsului. Utilizatorii produsului trebuie să respecte legislația si normele in vigoare din domeniul construcțiilor cât si conținutul prezentei fișe tehnice. In cazul nerespectări indicaților producătorului, producătorul nu-și asumă responsabilitatea asupra performanțelor produsului

Produsul se ambalează în saci de hârtie peliculizați, de 25 kg, marcați cu denumire produs, nume producător, lot/dată fabricație.

Produsul ambalat și infloliat pe paleți de lemn se va depozita pe platforma betonată. In cazul în care din produsul ambalat și infoliat este necesar un număr mai mic de saci decât numărul total, fracția care rămâne se va depozita într-un spațiu închis, acoperit și ferit de umezeală.

Informații suplimentare

Greutate 25 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Adeziv UltraFlex 25 kg”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Phone icon
WhatsApp icon