Dacă aveți în vedere redecorarea bucătăriei, probabil că v-ați îndrăgostit deja de versatilitatea blaturilor din granit. Acest tip de blat este extrem de unic, deoarece nu există două plăci identice, chiar dacă au fost tăiate din același bloc. Înainte de a începe să te bucuri de noile tale blaturi de granit sau de alte produse, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

Piatra de granit este una dintre cele mai vechi, cele mai durabile, cele mai respectate și cele mai preferate materiale de construcție ale arhitectului. Este o piatră naturală pe care oamenii au folosit-o pentru construcții și monumente de-a lungul a mii de decenii. Blaturile din granit sunt extrem de durabile, dar nu sunt indestructibile. Dacă aruncați ceva greu pe blaturile dvs. din granit, s-ar putea să se producă fisuri.

 

Vezi tipurile de granit existente în magazinul de-piatra

 

Granitul, folosit ca material de construcție sub formă de dale și plăci, este un element principal pentru pardoseli, placări interioare și exterioare, trepte, praguri în case, birouri, hoteluri, restaurante, spitale, temple și alte clădiri publice.

Piatra de granit vine într-o varietate de stiluri și culori. Proprietățile sale estetice depind în principal de locul în care a fost extras și de mineralele pe care le are în compoziție.

Piatra de granit conține fisuri, dar acestea nu reduc rezistența acesteia. De fapt, aceste imperfecțiuni fac ca granitul să fie natural și frumos. Când este lustruit, este foarte neted și, prin urmare, foarte ușor de curățat. Dacă doriți să mențineți frumusețea suprafețelor din granit, trebuie să le curățați și să le tratați cu grijă.

 

Puteți comanda produse de curațare pentru granit sau alte pietre naturale 

 

Piatra de granit este unul dintre cele mai ecologice materiale pentru utilizare în casă. Astfel, este considerat și ca un material verde.

Toată lumea știe că granitul este o alegere excelentă pentru blaturi, dar utilitatea acestuia nu se oprește aici, poate fi folosit la trepte, plinte granit. De asemenea, este utilizat pentru a crea fântâni durabile, sculpturi publice și alte piese frumoase de artă publică. Este perfect pentru aceaste întrebuințări exterioare, deoarece poate rezista schimbarilor climatice, chiar și peste mulți ani. Granitul nu este poros ca alte tipuri de piatră, poate fi lăsat descoperit tot anul, chiar și în timpul ploii și a zăpezii. Din acest motiv, granitul a fost un material de construcție popular timp de secole. Muntele Rushmore este sculptat din granit, la fel și clădirile din Egiptul Antic. Există clădiri istorice și monumente din întreaga lume care au fost create din această piatra durabilă.

Granitul combate și poate rezista zeci de ani când vine vorba de pete. Acest lucru se datorează faptului că multe alte pietre mai moi sunt poroase, iar lichidele se pot instala în acele lacune.. Totuși, nu este indicat să fie expus lichidelor acide, cum ar fi sucul de portocale, alcoolul și băuturile răcoritoare. Atâta timp cât curățați rapid, nu vor exista probleme. Nu există nici un motiv pentru care blatul din granit sau alte produse să nu-și păstreze frumusețea și durabilitatea.

Contactați-ne online sau în showroom, afla de ce granitul este alegerea potrivită pentru următoarea dvs. construcție sau proiect de renovare a casei.

 

Citiți mai mult articole despre pietrele naturale aici

Cum să verifici calitatea granitului
Granitul este cea mai rezistenta pietra naturala....
Obiecte de marmură în casa ta
Utilizarea marmurei în arhitectură, artă și design există de multe mii de ani....