Marmura este o rocă metamorfică, rudă a calcarului ce derivează din acesta, rezultatul transformărilor într-un proces de recristalizare de-a lungul timpului în condiții de presiune și diferențe de temperatură.

Istoria marmurei arată că datează din cele mai vechi timpuri când egiptenii și romanii decorau casele cu un material mult dorit, strălucitor și unic în culori, marmura. Succes a avut și în domeniul artistic, folosită în special de grecii antici. Acum o găsim în cele mai mari cariere ale lumii și întâlnită în multe proiecte civile.

Un avantaj îl reprezintă culoarea unică pe care o oferă marmura. Dacă pătrund diverse impurități va avea fire și zone de culori diferite precum roz, albastru, negru, galben. Asadar, va puteti decora incaperile si cu marmura neagra, marmura galbena, marmura albastra sau marmura roz.

Deși are o vechime considerabilă, oferă o notă de modernitate acolo unde este aplicată cu grijă de meșterii în domeniu. Durabilitatea este un alt avantaj pentru care se optează pentru marmură.

Placari cu piatra naturala
Moda se schimbă anual, dar piatra naturala, ca material pentru finisaje sau obiecte de decor, rămâne moderna și oferă nota de eleganță dorită. În gene...
Trei moduri in trend de utilizare a pietrei in decorarea interioara
Există mai multe moduri de a folosi piatra naturală in baie și bucătărie. Gandeste-te si la sufragerie si camera de zi. Transformarea unui spațiu în...