Finisarea se face, de asemenea, în funcție de cerințele de utilizare. Avantajul folosirii oricărui tip de piatră naturală este diferența între două plăci, niciodată identice, existând variații de culoare și textură. Obiectele decorative de piatră sunt must-have în fiecare sezon.

 

Tipuri de piatră naturală:

a)      Granitul – întâlnit la adâncimi mari, granitul este o piatră naturală magmatică, cu granulație mare. Permite o lustruire de înaltă calitate datorită gradului ridicat de duritate.

Pentru că este caracterizat de rigiditate și densitate este ideal nu doar pentru utilizarea interioară, dar în special pentru cea exterioară. Scări din granit sunt des întâlnite în jurul caselor, dar și în spațiile publice. Un blat de bucătărie rezistent în timp este confecționat din granit deoarece luciul îl protejează împotriva zgârieturilor, a diferențelor de temperatură și acizilor menajeri. Granit rosugranit negru sau de oricare altă culoare vei întâlni în multe case,  în baie pentru blaturi din granitsau obiecte decorative, în bucătărie sau pardoseli din granit pentru holuri, dar și borduri din granit

b)      Marmura – rezultată din recristalizarea calcarului, marmura este o piatră naturală metamorfică, cu un grad înalt de lustruire. Variațiile de culori din plăcile de marmură sunt date de substanțele străine care au intat în compoziția ei, dar adesea se optează pentru marmura albă în bucătărie sau baie. Cruci de marmură sau alte monumete funerare de marmură sunt obiectele pentru care lumea optează datorită rezistenței în timp și în condiții atmosferice diferite de la un sezon la altul.

c)       Travertin – o piatra naturală care nu permite lustruirea, este adesea folosită pentru finisaje cu aspect anticat. Cea mai întâlnită formă de utilizare este pentru pardoseli din travertin, dar si pentru placari verticale la interior sau exterior.

Mai există și alte tipuri de pietre naturale folosite în gospodarie și în spațiul public, precum: ardezia, calcarul, quartzul și multe altele.

Travertinul, în casa ta
Daca îți construiești casa și încă nu ai luat în calcul travertinul, cu siguranță te va cuceri cu aspectul elegant și variat,o bogăție oferită de natu...
De ce trebuie să alegi granitul
Fiind o rocă de origine vulcanică, duritatea granitului nu este pusă la îndoială. Dacă diamantul este cel mai dur material, experții în domeniu situea...