Baia nu este doar un loc de trecere, studiile arată că petrecem 1,5 ani din viață în baie, deci iată un motiv pentru care aspectul si confortul sunt importante. Câțiva factori principali care influențează starea noastră când ne aflăm în baie sunt: lumina, caldura, materialele folosite, mirosul etc.

           Și totuși nu ai idee cu ce să amenajezi baia? Iată de ce trebuie să optezi pentru piatra naturală. Fie că îți dorești o baie sofisticată, atemporală, elegantă sau cu elemente vintage, piatra naturală poate bifa oricare variantă.

           De-a lungul timpului, piatra naturală a fost considerată un material de construcție premium, iar caracteristicile ei îi justifică titlul: longevitate, calitate, rezistență, unicitate. Dar lista nu se oprește aici, piatra naturală este reciclabilă, versatilă, izolează fonic și termic.

            Piatra naturală va rămâne mereu inimitabilă, cu aspect puțin poros dacă optați pentru granit, travertin sau ardezie, dar și rezistent în timp.

            Îmbracă obiectele sanitare în piatră naturală și vei obține un design modern, natural, șic, dar totodată și luminos. Aici variantele sunt infinite, piatra naturală poate fi folosită la cadă, dar și în spatele cabinei de duș, poți ușor transforma blatul din baie într-o piesă unicat folosind granit sau, de ce nu, chiar un perete întreg. Pentru o baie luminoasă, o alegere potrivita este mozaicul de marmurămozaic de travertin. Lavoarul din marmură în baie, marmură albă cu vinișoare conferă un aspect uniform și elegant.

            Piatra naturală în combinație cu alte materiale precum lemnul, creează un aspect unic, iar baia ta devine o combinație între modern și rustic, cu autenticitatea specifică. Indiferent de modul de finisare, piatra scapitată, polizată, satinată sau exact cum o lasă natura, transformă baia într-un spațiu modern, minimalist, clasic, care se pliază perfect oricarui gust.

            Nu lasă de dorit nici cand este vorba de curățare, ușor și simplu poți îndepărta depunerile din baie sau oricare încăpere unde ai folosit piatra naturală. Întreținerea ei cere doar câteva reguli simple: daca verși ceva, sterge în timp util, nu folosi substanțe acide, fă-o impermeabilă și nu pune obiecte fierbinți pe ea.

            Care este tipul tău de piatră naturală cu care vrei să îți amenajezi baia?

7 moduri în care poți folosi granitul
Granitul este durabil, puternic și atractiv, ceea ce îl face o alegere favorabilă atunci când vine vorba de folosirea în casă. Nu contează cum folosiț...
Travertinul, în casa ta
Daca îți construiești casa și încă nu ai luat în calcul travertinul, cu siguranță te va cuceri cu aspectul elegant și variat,o bogăție oferită de natu...