Prima impresie când te vizitează cineva în casa cea nouă este făcută în primele minute când vede fațada. Astfel că, pe lângă interior, mobilier, decor, este o prioritate și acest aspect. În funcție de preferințele tale și stilul pe care îl abordezi în construcția sau renovarea casei, alegi și piatra naturală cu care va fi acoperită fațada casei, dacă optezi pentru materiale de construcții de lungă durată și calitate pe măsură.

Piatra naturală reprezintă putere, încredere, fiind folosită pentru construcții impunătoare, de durată. Ea transmite stabilitate și siguranță.

Care sunt avantajele placării fațadei cu piatră naturală?

-          Bun izolator termic pentru casa ta.

-          Aspect unic, modele și culori diverse.

-          Nu pătrunde umiditatea. Dacă iarna te protejează de frigul de afară, toamna are grijă să nu treacă umiditatea. Păstrează pereții interiori fără pete si degradări.

-          Rezistență în orice sezon, nu este afectata de ciclurile îngheț-dezgheț.

-          Rezistență la factorii de mediu, radiații.

-          Rezistentă la șocurile mecanice, având în vedere că este expusă poate în zonele exterioare unde este circulație.

-          Întreținerea – este ușoară și rapidă, necesită doar spălare sub presiune, față de alte materiale care trebuie lăcuite sau vopsite periodic.

-          Te lasă să alegi stilul pe care îl dorești. Dacă la prima vedere poți realiza doar o fațadă în stil rustic, iată și câteva modele pentru case realizate în stil modern și mereu în tendințe. Un stil unic și incomparabil.

Cu atât de multe avantaje, cu greu poți găsi și dezavantaje. De luat în calcul este procesul de montare care trebuie să fie realizat profesionist, ca mai apoi să poți beneficia de rezultate pe măsură și rezistență ridicată.

Deși primul instinct este catalogarea pietrei naturale ca fiind un material scump în comparație cu altele, trebuie luate decizii pe termen lung, iar piatra naturală este o alegere făcută pentru mult timp. În felul acesta îți pui o amprentă personală asupra construcției, unică în culori și modele.

Care sunt pietrele naturale pe care le poți folosi pentru fațada casei tale?

  1. Placare cu marmură – cu un aspect modern, elegant marmura aduce o notă de stabilitate casei tale. De asemenea, poți alege placarea cu piatră scapitată.
  2. Placare cu travertin – sau mozaicul din travertin, sunt opțiuni pentru fațada casei care își păstrează aspectul în timp, căpătând chiar o notă aparte.
  3. Placare cu gresie naturală – sau întâlnită sub numele de sandstone, este un material rezistent, dur, care poate satisface și cele mai pretențioase gusturi.
  4. Placare cu ardezie – rezistentă și impermeabilă, ardezia este un tip de gresie argiloasă, lăsată de natură în culorile pământului, oferind un aspect natural fațadei.

 

De asemenea, poți folosi și quartit, granit, limestone.

Piatra naturală este un material de construcție folosit încă din cele mai vechi timpuri, deci îndoiala ca nu ar fi un material potrivit și avantajos nu trebuie să existe. Construcții vechi și clădiri impunătoare au rezistat timpului, factorilor externi și schimbărilor climatice.

În procesul de alegere a materialului din care va fi realizată fațada casei tale intră mai mulți factori, printre care costurile de achiziție, dar și de întreținere. Într-un raport calitate-preț și rezistență, piatra naturală este opțiunea potrivită care se intersectează perfect și cu nevoile tale.

Placarea scărilor cu piatră naturală
Scarile pot fi elementele cheie in casa ta....
Șemineu din marmură pentru o casă călduroasă
Cu toții ne dorim un șemineu în livingul nostru spațios....