Termenul de piatră naturală include toate acele produse pietruite utilizate în mod tradițional în industria construcțiilor, inclusiv cele utilizate în decorarea interioară, pereți, diverse obiecte. Aplicațiile acestui material sunt variate. Cu toate acestea, piatra naturală este mai mult decât un simplu element de construcție pentru care este nevoie de stăpânirea informațiilor și tehnicilor de aplicare pentru o lucrare finală de calitate.

Este un produs plin de simbolism, are o durabilitate excelenta și frumusețe unică. Acest lucru a fost dovedit prin lucrările de piatră realizate de om în istorie.

Deși în esență există doar trei tipuri de roci - sedimentare, igneous și metamorfice - au evoluat într-o multitudine de combinații și caracteristici.               

Utilizarea corectă a pietrelor naturale necesită o bună cunoaștere a proprietăților sale, care sunt determinate prin testare. Se stabilesc standardele europene ale acestor produse, parametrii specifici care trebuie determinați în laborator:  

• Analiza petrografică pentru determinarea compoziției și structurii.

• Rezistență la îndoire.

• Rezistența la compresiune.

• Rezistența la impact.

• Rezistență la alunecare.

• Rezistența la schimbări termice.

• Rezistența la îngheț.

• Rezistența la poluarea cu dioxid de sulf.

 

Cadouri din piatră naturală?

Pe lângă aspectul modern și minimalist, obiectele de decor din piatră naturală sunt potrivite pentru a surprinde persoanele dragi sau chiar un cadou pentru casa ta. Obiectele din piatră naturală sunt autentice, deci și cadoul va fi la fel de original, unic.

Caracteristicile cele mai relevante ale pietrei naturale sunt duritatea, rezistența la diferite tipuri de factori, compoziție, porozitate, culoare și durabilitate. Acesta din urmă este probabil cea mai importantă caracteristică tehnologică. Sunt numeroase construcții arhitecturale unde piatra a fost singurul material rămas, care demonstrează durabilitatea la scară reală. 

Citește aici articolul despre semineul din piatră naturală, un obiect care poate deveni piesa principală în decorul la care visezi de mult timp.

Scrumiera – si fumătorii au laturile elegante pe care le pot exprima prin diverse forme, deci o scrumieră din marmură sau mai mult decât atât, din onix, te poate salva în căutarea asiduă a unui cadou.

Suporturi – de pahare, de sticle de vin, de lumânări, variantele sunt infinite. În combinație cu sticlă sau lemn masiv, oferă un aspect elegant pentru living, dormitor, balcon.

Masa de cafea - fie ca vorbim de living, de o terasa sau balcon, cu toții avem locul unde stăm și ne bem cafeaua, citim și ne relaxam. O masă din marmura sau granit este potrivita pentru locul unde petrecem timp de calitate. Integrală din piatră naturală sau doar blatul, masa din piatră naturală se încorporeză perfect oricărui decor, deoarece opțiunile sunt diverse, o paleta de culori largă și modalitate diferită de a finisa materialul.

Veioze – poate fi pentru dormitor, pe noptiera de lemn, material care, în combinație cu piatra oferă un aspect modern și se îmbină perfect, sau o poți folosi pentru balcon, în serile călduroase de vara pentru a beneficia de o sursă de lumină.

Urmărește blogul de-piatră pentru mai multe informații utile!